Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

Torturi: Torturi cu fructe ( 32 retete )

Tort de Ziua Indragostitilor (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2408)
Se incalzeste cuptorul la 180C si se unge cu unt o tava in forma de inima, iar la baza se aseaza hartie de pergament.

Pentru blat: cu ajutorul unui mixer se amesteca bine untul si 140g de zahar pudra. Treptat incorporeaza ouale, faina in ploaie si 1 lingura de lapte. Adauga migdalele macinate, a doua lingura de lapte si extractul de migdale. Nu amesteca prea mult. Toarna jumatate din umplutura in tava pregatita, aseaza uniform 50g zmeura, adauga restul amestecului de blat, zmeura ramasa (apasandu-le usor daca nu se scufunda) si lasa totul la cuptor timp de cca 35 min.

Intre timp, amesteca bine zaharul pudra ramas (50g) intr-o cratita mica cu 2 linguri de suc de lamaie si 50 ml de apa. Se incalzeste la foc mediu, amestecand ocazional, pana cand zaharul se dizolva. Se fierbe timp de 2 minute.

Dupa ce tortul este gata, scoate-l din cuptor si cat timp ce este inca fierbinte, gaureste-l din plin cu un betisor ascutit, apoi toarna siropul de lamaie deasupra. Dupa ce s-a racit putin se scoate pe un gratar de sarma sa se raceasca complet.

Pentru topping: amesteca pana la omogenizare branza mascarpone si iaurtul, apoi adauga sucul si coaja de lamaie (si zahar pudra dupa preferinta).

Aseaza tortul pe o farfurie si intinde unifor topping-ul, imbracand astfel tortul complet in alb.

Pentru decor: lipeste fulgii de migdale pe marginile tortului iar in centru aseaza zmeura si presara putin zahar pudra.

Daca nu gasiti zmeura proaspata, puteti folosi cirese din compot insa trebuie foarte bine scurse si uscate inainte de folosire.

Tort Genoise cu fructe de padure (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1609)
Se incalzeste cuptorul la 180°C si se ung cu grasime si faina doua tavi rotunde pentru tort.

Pune zaharul si ouale intr-un castron rezistent la caldura, iar acesta la randul sau peste o oala cu apa fierbinte. Se bate cu un tel sau mixer pana se incalzesc bine de tot, apoi se ia castronul de pe oala cu apa si se continua amestecarea inca 10 minute. Amestecul se va dubla in volum si ar trebui sa cada in panglici cand este lasat sa curga de pe tel.

Se topeste untul pana cand incepe sa devina auriu (numit noisette Beurre), apoi se toara incet (ca la maioneza) in amestecul de ou si zahar amestecand cu mixerul in continuare, dupa care se va incorpora si faina cernuta insa la fel, cate o lingura pe rand, pentru ca amestecul sa ramana la fel de pufos si sa creasca in mod corespunzator.

Impartiti compozitia in cele doua tavi si lasati-le la copt timp de 25-30 minute sau pana cand o scobitoare infipta in centru iese curata. Se lasa apoi la racit in tava timp de 10 minute, apoi se scot pe un gratar de sarma.

Odata gata de servire, se bate smantana cu zaharul vanilat pana devine frisca. Se taie cu grija fiecare blat in doua pe orizontala, rezultand 4 blaturi egale.

Pentru a asambla tortul, pune primul blat pe un suport de tort, intinde un strat de frisca, unul de fructe de padure si inca unul de frisca urmat de al doilea blat si repetati procedura. Cand ati ajung la ultimul blat, acoperiti-l cu frisca si fructe de padure - le puteti lasa pe unele cu tot cu codite si cateva frunze ca decor - cum preferati. Cerneti putin zahar pudra deasupra si lasati-l la rece.

Sfatul lui Eric: preparati blaturile de tort cu o zi inainte de servire - este mai usor de lucrat cu ele a doua zi.

Pagina Precedenta  
Pagina 4 din 4

Adauga reteta noua


Inapoi la inceput   Inapoi la inceput